Tarta kokosowa z owocami i śmietanką to deser, który przypadnie do gustu małym i dużym miłośnikom wypieków. Zaletą jest to, że tarta jest niskowęglowodanowa, bez cukru i bez zbóż. Jeśli odpowiednio zmodyfikujemy przepis, może być także bez nabiału.
Wykonanie:
Wymieszaj sypkie składniki. Dodaj jaja i roztopione masło. Zagnieć ciasto, wstaw je do zamrażarki na ok. 20 minut. Przełóż masę do okrągłej formy, ponakłuwaj ciasto widelcem. Piecz 20-25 minut w 180 st.C, aż lekko się przyrumieni. Po upieczeniu przestudź. Posmaruj gęstą schłodzoną śmietanką. Na wierzchu ułóż owoce. Można ponownie schłodzić lub zjeść od razu. Smacznego!
100 g tarty z owocami i śmietanką zawiera: Energia: 231 kcal Białko: 4,2 g Tłuszcz: 20,7 g Węglowodany: 6,4 g