Kto lubi spaghetti? 🙂
Wiemy, że wszyscy 🙂
Przedstawiamy zatem fit spaghetti czyli w wersji fit / low carb / glutenfree! 🙂
Taki posiłek nadaje się dla osób, które mają nietolerancję, czy alergię na gluten, jak i dla osób na diecie bezmlecznej, stosujących ketozę, czy dietę niskowęglowodanową i w wielu innych przypadkach.
To idealny pomysł na obiad, który nie podniesie nagle poziomu glukozy we krwi i nie będzie powodem senności po posiłku (jak to często bywa po talerzu pełnym makaronu pszennego i innych tego typu produktów zbożowych).
Przeczytaj też o rotacji węglowodanami
Jeśli masz nietolerancję FODMAPS – nie dodawaj cebuli.
Jeśli nie możesz jeść psiankowatych (a pomidor jest takim warzywem), spróbuj zrobić inny sos.
Takie fit spaghetti możesz wykonać również z innych warzyw (np. z marchewki). Jeśli wolisz inne mięso, użyj innego. Pamiętaj, ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia 😉
Porcja zawiera: Energia: 410 kcal Białko: 22,7 g Tłuszcz: 32,2 g Węglowodany: 10,1 g Błonnik: 1,8 g