Potrzebujesz zrobić szybki obiad? Makaron ryżowy ze szpinakiem i kurczakiem będzie idealny!
Jako, że zawiera odpowiednią ilość białka, węglowodanów i niewielką ilość tłuszczy – świetnie nada się także na posiłek przed czy po treningowy.
Makaron ryżowy ze szpinakiem i kurczakiem – składniki:
- 200g makaronu ryżowego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
- 120g serka koziego
- filet z piersi z kurczaka (200g)
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.
- Kurczaka pokrój na małe kawałki, przypraw i usmaż na jednej łyżeczce masła klarowanego.
- Wcześniej wyciągnięty z zamrażalnika szpinak podsmaż na jednej łyżeczce masła klarowanego i dodaj do niego serek kozi.
- Wszystko dopraw według uznania i ułóż estetycznie na talerzu.
Makroskładniki:
(na porcję 330g – 1/3 przepisu)
Kalorie: 456 kcal
Białko: 26 g
Węglowodany: 61 g
Tłuszcze: 12 g