Jesteś na diecie niskowęglowodanowej i brakuje Ci chleba? Ten przepis na chleb niskowęglowodanowy z cukinią i marchewką może Ci ułatwić życie 🙂 Od teraz możesz przygotowywać kanapki bez obaw o zdrowie i sylwetkę. Z małą ilością węglowodanów, bogaty w błonnik, bez zbóż, bez glutenu. Chleb jest prosty w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie. Idealna opcja jako przekąska do spakowania na wynos.
Wykonanie:
3. Dodaj składniki płynne: jajka, smalec, ocet i dokładnie wymieszaj całość.
4. Piekarnik nastaw na 180 st. C, aby się rozgrzał.
5. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu posyp słonecznikiem.
6. Piecz chlebek 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu pozostaw uchylony piekarnik do ostygnięcia.
1 kromka (35 g) zawiera: Energia: 73 kcal Białko: 4 g Tłuszcz: 5 g Węglowodany: 3g Błonnik: 3,5 g