Jak śliwka w… boczku!

Przedstawiamy kolejną przekąskę, którą można śmiało zaserwować na spotkaniu ze znajomymi. Przypadnie ona do gustu zarówno mięsożercom jak i łasuchom gustującym w słodkościach.
Śliwki w boczku możemy wykonać bardzo szybko.
UWAGA! Równie szybko znikają ze stołu 😉
Można więc rzec, że Ci którzy je spożywają wpadają jak śliwka… w boczek 🙂

Śliwki w boczku:

  • suszone śliwki
  • plastry boczku
  • wykałaczki

Wykonanie:

  1. Jedną śliwkę zawiń w jeden plasterek boczku.
  2. Jeśli trzeba zabezpiecz wykałaczką przed rozwijaniem się.
  3. Czynność powtórz z każdą następną śliwką.
  4. Smaż bez tłuszczu (gdyż on sam zacznie się wydzielać), przez chwilę z jednej i z drugiej strony aż się zarumienią.

Smacznego!

Jedna śliwka w boczku zawiera:
Energia: 57 kcal
Białko: 1,2 g
Tłuszcz: 3,9 g
Węglowodany: 4,8 g
Błonnik: 0,7 g

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *