Naleśniki z kremem orzechowo-czekoladowym

Naleśniki z kremem orzechowo-czekoladowym to propozycja na szybki, zrównoważony i smaczny posiłek.

Naleśniki z kremem orzechowo-czekoladowym – składniki:

  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 3 jaja
  • woda gazowana
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

  • Mąkę ryżową połącz z jajami i wodą gazowaną (tak by masa była lekko płynna). Smaż naleśniki na oleju kokosowym.
  • Pozostałe składniki zblenduj – będą stanowić krem.

Naleśniki z kremem orzechowo-czekoladowym

Makroskładniki

(na porcję 130 g – 1/4 przepisu)


Kalorie: 320 kcal

Białko: 10 g

Węglowodany: 30 g

Tłuszcze: 18 g