kurczak ze szpinakiem

Makaron ryżowy ze szpinakiem i kurczakiem

Potrzebujesz zrobić szybki obiad? Makaron ryżowy ze szpinakiem i kurczakiem będzie idealny!

Jako, że zawiera odpowiednią ilość białka, węglowodanów i niewielką ilość tłuszczy – świetnie nada się także na posiłek przed czy po treningowy.

Makaron ryżowy ze szpinakiem i kurczakiem – składniki:

  • 200g makaronu ryżowego
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
  • 120g serka koziego
  • filet z piersi z kurczaka (200g)
  • 2 łyżeczki masła klarowanego
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Makaron ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.
  • Kurczaka pokrój na małe kawałki, przypraw i usmaż na jednej łyżeczce masła klarowanego.
  • Wcześniej wyciągnięty z zamrażalnika szpinak podsmaż na jednej łyżeczce masła klarowanego i dodaj do niego serek kozi.
  • Wszystko dopraw według uznania i ułóż estetycznie na talerzu.

Makroskładniki:

(na porcję 330g – 1/3 przepisu)

Kalorie: 456 kcal

Białko: 26 g

Węglowodany: 61 g

Tłuszcze: 12 g