Czekoladowy pudding z ryżem

Czasami wieczorem przychodzi nieodparta ochota na coś słodkiego. Przybywam z pomocą i proponuję słodki, węglowodanowo-tłuszczowy posiłek, który spokojnie możesz zjeść na dobry sen 😉
Zobacz jak szybko zrobić czekoladowy pudding z ryżem na mleku kokosowym.

Czekoladowy pudding z ryżem na mleku kokosowym:

  • 100g mleczka kokosowego (10 łyżek, ok 1/2 szklanki)
  • 1/3 paczki ryżu basmati
  • 1 łyżka kakao (lub karobu)
  • 5 orzechów pekan
  • 5 orzechów brazylijskich
  • pół garści żurawiny
  • garstka płatków migdałowych
  • ewentualnie erytrytol jeśli będzie za mało słodkie

 

Porcję oczywiście możesz dostosować do swoich potrzeb.

pudding czekoladowy

Wykonanie:

  1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Do garnuszka/rondelka wlej mleczko kokosowe i lekko je podgrzej.
  3. Dodaj kakao, ugotowany ryż i mieszaj całość przez chwilę.
  4. Całośc z garnuszka przełóż do miski, posyp dodatkami.

 

Smacznego!

Porcja zawiera:
Energia: 650 kcal
Białko: 10,8 g
Tłuszcz: 44,7 g
Węglowodany: 55,4 g
Błonnik: 4,9 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *